Suomi on neljättä kertaa peräkkäin maailman onnellisin maa. Maailman onnellisuusraportin mukaan suomalaisilla on vahva luottamus yhteiskuntaan ja toisiinsa. Pandemia ei ole vähentänyt tätä vaan pikemminkin päinvastoin.
Suomalainen kulttuuri korostaa itsenäisyyttä ja yksilöllisyyttä, mutta suomalaiset muodostavat mielellään yhteisöjä yhteisen mielenkiinnon kohteisiin. Täällä on yli 100 000 rekisteröityä yhdistystä kuoroista ja orkestereista urheiluseuroihin. Lennokkiharrastajat, radioamatöörit, käsityöihmiset, ladakuskit, koirankasvattajat, chilinkasvattajat ja Markut - kaikille on oma yhdistys, josta löytyy samanhenkistä seuraa. Yhdistyksissä myös tarjotaan tietoa ja vertaistukea ja ajetaan yhteisiä etuja. Kansalaisjärjestötoiminta on tärkeä osa suomalaista yhteiskuntaa.
Yhdistyksen toiminta perustuu tekeviin käsiin: Valmentajat, ohjaajat, mokkapalojen leipojat, järjestysmiehet, tukipuhelimien päivystäjät, ruokakassien jakelijat, luonnonsuojelijat, hylättyjen eläinten sijaiskodit - lista on loputon. Ilman heitä moni hyvä asia jäisi toteutumatta. Toisaalta vapaaehtoistyö antaa monelle merkityksellisyyden kokemuksia.
Sähköinen jäsenrekisteri pitää tiedot järjestyksessä
Yhdistysten toiminta vaatii paljon myös toisenlaista vapaaehtoisuutta. Puheenjohtajat, sihteerit ja taloudenhoitajat tekevät hiljaista taustatyötä ja hoitavat pakollisia hallintohommia. Usein näihin luottamustehtäviin ei ole tungosta, koska ne ovat epäkiitollista puurtamista ja vievät pois sen yhteisen kiinnostuksen ääreltä, joka alun perin houkutti mukaan yhdistyksen toimintaan.
Futural jäsenrekisteri antaa työvälineet, joilla yhdistyksen toiminta pysyy hallinnassa. Tekijät voivat keskittyä oleelliseen. Jäsenrekisterin ylläpitämisen, jäsenmaksulaskutuksen ja varainhankinnan lisäksi järjestelmässä voidaan hallinnoida koulutuksia, hoitaa ilmoittautumiset verkossa ja kerätä palaute sähköisenä. Yhdistyksen kirjanpito voidaan kytkeä jäsenmaksulaskutukseen integraation avulla.
Järjestelmä koostaa erilaisten vapaaehtoisten ja asiantuntijoiden osaamisen, kiinnostuksen aiheet ja kokemukset erilaisista aihepiireistä yhteen paikkaan, jossa he voivat hallinnoida itseensä liittyvää tietoa. Yhdistys pystyy nopeasti hakemaan sopivat osaajat erilaisiin tarpeisiin. Verkkokaupassa voidaan myydä tuotteita ja koulutuksia. Verkostolle voidaan jakaa tietoa sähköpostimarkkinoinnilla ja eri tavoin rajatuilla verkkosivustoilla. Lue täältä lisää Futural jäsenrekisterin toiminnallisuuksista. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä, niin rakennetaan yhdessä teidän tarpeisiinne sopiva kokonaisuus.
Karoliina Nisula
on kehityspäällikkö, kuorolainen ja käsityö-intoilija
karoliina.nisula@tawasta.fi