Uusi alku

Koska sinun uusi vuotesi alkaa? Tammikuussa vai syksyllä? Minun uusi alkuni on aina syksyisin. Lapset aloittavat uuden luokan. Työpaikalla käynnistetään projekteja. Jumppa starttaa kesätauon jälkeen, nyt karistetaan ne kesäkilot! Sisäinen kello pitää kääntää viipyilevistä aamuista takaisin virastoaikaan. Elämä asettuu taas aikataulutetuiksi rutiineiksi. Toisaalta tuleva kiire hirvittää, toisaalta selkeät rutiinit rauhoittavat. Mutta ei kai tästä tule pelkkää, harmaata arkea? Jatkuuko ankea puurtaminen pimenevässä harmaudessa päivästä toiseen samanlaisena, kunnes kesän aurinko meidät taas herättää?

No EI. Postiluukusta kolahtaa peräkkäisinä päivinä Aamulehden harrasteliite ja kansalaisopiston esite. Niissä on toinen toistaan houkuttelevampia harrastuksia. Pitäisikö herätellä vanha intohimo ja mennä lavatanssikurssille? Vai kokeilla rajojaan vapaaottelussa? Jooga auttaisi rauhoittamaan mieltä. Vai olisiko sopiva hetki liittyä johonkin yhdistykseen? Toisaalta olisi niin hienoa oppia piirtämään. Ja aina yksi uusi kieli vielä mahtuu mukaan palettiin!

Vaikka harrastuksena  ei olisikaan opiskelu, uuteen harrastukseen liittyy aina oppimista: keho oppii uusia liikkeitä, opitaan tuntemaan uusia ihmisiä ja saadaan lisää tietoa monenlaisista asioista. Oppiminen tuottaa mielihyvää. Parhaimmillaan uuden taidon oppimiseen voi uppoutua niin intensiivisesti, että unohtaa ajan kulun ja saavuttaa flow-tilan, joka antaa onnellisuuden tunnetta. Yhdessä muiden kiinnostuneiden kanssa voi kysellä osaavilta konkareilta ohjeita ja vinkkejä. Melkein huomaamatta omaan “taitoreppuun” kertyy uusia asioita, jotka kasvattavat itsetuntoa ja merkityksellisyyden tunnetta.

Oppiminen vaatii tuekseen hyvät välineet. Futural -paketteihimme on liitettävissä verkko-opetusmoduli, jolla voit helposti tuottaa opittavia kokonaisuuksia sekä oman organisaation käyttöön että verkossa ostettaviksi koulutuspaketeiksi. Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Futural-tuotteiden tuki ja käyttöohjeet on nyt organisoitu oppimiskokonaisuuksien muotoon näillä verkko-opetusvälineillä. Käy tutustumassa uudistuneeseen tukisivustoomme. Jos tämän syksyn tavoitteenasi on saada Futural-järjestelmää paremmin haltuun, löydät sieltä ohjeita ja vinkkejä.

Inspiroivaa syksyä uusien asioiden äärellä!

Karoliina Nisula

on kehityspäällikkö, joka on koukussa kielten oppimiseen

karoliina.nisula@tawasta.fi

Jaa tämä kirjoitus
Arkisto