Jäsenet > Asetukset -valikosta painettaessa avautuu rivinäkymä, jossa on esiteltynä kaikki jäsenyystuotteet.


Jäsentuotteita on mahdollista tarkastella rivinäkymän lisäksi lomakenäkymässä (korttinäkymässä), jossa esitetään kaikki jäsenyystuotteeseen liittyvät tiedot. Lomakenäkymään pääsee klikkaamalla kyseistä riviä. 

Uusi jäsenyystuote luodaan painamalla nappia Luo.


 • Sisäinen viite on jäsenyystuotteen "tuotenumero", joka voidaan lisätä esim. laskutulosteeseen tai käyttää sitä hakukriteerinä 

 • Tuotekategoria on tapa luokitella tuotteet tuoterekisterissä. (Jäsenmaksutuotteet ovat tuoterekisterissä "palvelutuotteita". Tuoterekisteri voi myös sisältää fyysisiä tuotteita tai muita palveluja kuin jäsenmmaksuja. Kokonaisuuden hallitsemiseksi tuotteille kannattaa luoda kategorioita.) Jäsentuotteet kannattaa luoda omaksi kategoriakseen.  (Kategorian taakse voidaan myös määritellä kustannuspaikka, johon tulot kirjautuvat esimerkiksi kirjanpitojärjestelmässä.)

 • Yritys: jos yhdistyksellä on aliyhdistyksiä, joihin jäsenyydet halutaan liittää, se voidaan tehdä tässä. (Huomioi, että aliyhdistystoiminnallisuus vaatii järjestelmältä lisäominaisuuksia ja määrittelyjä.)

 • Jäsenyyden kesto

  • Jos samaa jäsentuotetta käytetään myös seuraavana vuonna, käy päivittämässä jäsenyyden kesto ennen seuraavien sopimusten laskutusta.

  • Jos haluat laskuttaa eri vuosien jäsenyydet eri tuotteella, jolloin ne voidaan raportoida tuotekohtaisesti, luo uusi tuote ja vaihda se jäsenyyssopimuksille.

 • Jäsenmaksu: Jäseneltä veloitettava hinta. HUOM! Jos haluat luoda ilmaisjäsenyyden (esim. kunniajäsen, ainaisjäsen, tms.), laita jäsenmaksuksi 0 €. Ja tee muut toimenpiteet normaalisti.

 • Tulotili: kirjanpidon tili, jolle jäsenmaksulaskun tulot merkitään (Tämä tieto voidaan siirtää esim. integraatiolla kirjanpitojärjestelmään.)


HUOM! Jäsenyystuote täytyy ensin luoda jäsenyystuotenäkymässä, jonka jälkeen sitä voidaan tarkastella ja antaa sille tarkempia tietoja  kohdassa Myynti> Tuotteet

Kohdassa Myynti> Tuotteet  hallitaan kaikkia tuotteita, kuten myytäviä koulutustuotteita ja verkkokaupan fyysisiä myyntituotteita. Jäsenyys on siis "normaali tuote", jonka tyyppi on “palvelu” ja "jäsenyystuote". Täällä voidaan antaa lisämäärityksiä.


Yleistiedot-välilehti:

 • Tuotteen tyyppi: Palvelu

 • Tuotekategoria (kts yllä): Jäsenmaksutuotteet / Tai muu haluttu ryhmä (kategorian taakse voidaan määritellä kustannuspaikka, johon tulot kirjautuvat esimerkiksi kirjanpitojärjestelmässä)

 • Myyntihinta = jäsenhinta (kts yllä)

 • Kustannushinta: Tähän kenttään voidaan syöttää mahdolliselle aliyhdistykselle tilitettävä hinta, jos jäsenmaksuja tilitetään aliyhdistyksittäin

 • Yritys (kts yllä): Jäsenyyteen mahdolisesti liittyvä aliyhdistys

Kirjanpito-välilehdelle voidaan kirjata esimerkiksi tulotili (kts yllä).

Verkkokauppa-välilehdelle voidaan syöttää tiedot verkkokauppaa varten, jos jäsenyyden voi ostaa verkkokaupasta.

Katso lisää tuotetiedoista ohjeesta: ERP / Tuotetiedot

Tietojen syöttämisen jälkeen tallennetaan tiedot painamalla Tallenna-painiketta.

Jäsenyystuotteita voi myös tuoda järjestelmään csv-muotoisina tiedostoina, jolloin painetaan Tuo-painiketta. Katso ohje: Import/Export. (Tästä kannattaa myös kysyä tarkemmin asiantuntijoilta tai tuesta, koska tuonnissa pitää määritellä useita taustatietoja oikein.)

Katselukerrat
80 Katselukertoja yhteensä
80 Jäsenten katselukerrat
1038 Julkiset katselukerrat
Jaa sosiaalisessa mediassa
Jaa linkki
Jaa sähköpostitse

Ole hyvä kirjaudu jakaaksesi tämän webpage sähkopostilla.