52 katselukerrat
0 Tykkäykset
0 0

Suoratoimitus tarkoittaa sitä, että tuote lähetetään suoraan toimittajalta asiakkaalle, eikä se fyysisesti kulje yrityksen varaston kautta. Suoratoimitus voidaan laittaa oletusarvoiseksi tuotetietoihin, jolloin tuote menee AINA suoratoimitettavaksi, ellei myyntirivillä valita toista toimitustapaa.

Määrittely tehdään tuotekortilla, välilehdellä Varasto. Valitse tuote ja paina Muokkaa.

Kohdassa Reitit laita rasti kohtaan suoratoimitus.

Suoratoimitettavaksi merkitty tuote menee myyntitilauksella oletusarvoisesti suoratoimitukseen ja luo tuotteesta ostoehdotuksen, eli ostopuolen tarjouspyynnön. Huomioi, että tuotteelle pitää olla määriteltynä toimittaja, jotta järjestelmä tietää, mille toimittajalle tarjouspyyntö täytyy kohdistaa. (Katso ohje: Hankintapyyntö Ostot -osiossa)

Kun teet myyntitilauksen, jolla on suoratoimitettava tuote, luo järjestelmä tästä automaattisesti siis tarjoupyynnön ostopuolelle. Myyntitilaukselle ei ilmesty toimitusdokumenttia, jos sillä on vain suoratoimitettava tuote. Muut tuotteet voidaan toimittaa varastolta normaalisti.

Tarjouspyynnön toimitusosoitteena on myyntitilaukselle asiakkaaksi merkitty yritys. Kun vahvistat tarjouspyynnön, syntyy siitä varastodokumentti. Huomioi, että vastaanottajana on "partner location", eli vastaanottavan asiakkaan varasto, ei oma varasto.  Tavara on menossa toimittajalta asiakkaalle. Tämä dokumentti näkyy nyt myös myyntitilauksella.

Kun toimittaja on lähettänyt tuotteen asiakkaalle, käy ostotilauksella tekemässä toimitus painamalla nappia "tuotteen vastaanotto". Vahvista vastaanotto. (Tuotetta ei oikeasti vastaanoteta omaan varastoon, vaan kuitataan lähetetyksi asiakkaalle.)

Jos ostotilauksen yhteydessä tulee muutoksia (esim. hinta tai kpl-määrä) ENNEN kuin ostotilaus on vahvistettu, ne päivitetään ostotilaukselle. Käy tekemässä samat muutokset myös myyntitilaukselle.

Jos toimitukseen tulee muutoksia SEN JÄLKEEN, kun ostotilaus on vahvistettu, ostotilaus pitää palauttaa edelliseen tilaan painamalla nappia "Peru" ja sen jälkeen "Muuta luonnokseksi". (Tällöin järjestelmä peruu toimitustilauksen ja tekee uuden toimitustilauksen muokatuilla tiedoilla, esim. kpl-määrä).

Jos myyntitilaus halutaan peruuttaa, paina nappia "Peru", jolloin ostoehdotukselta poistuu kyseinen rivi ja jäljelle jää tyhjä ostoehdotus-header.

Share on Social Networks

Share Link

Use permanent link to share in social media

Share with a friend

Please login to send this infographic by email!

Upota verkkosivuillesi

Suoratoimitus tarkoittaa sitä, että tuote lähetetään suoraan toimittajalta asiakkaalle, eikä se fyysisesti kulje yrityksen varaston kautta. Suoratoimitus voidaan laittaa oletusarvoiseksi tuotetietoihin, jolloin tuote menee *AINA* suoratoimitettavaksi, ellei myyntirivillä valita toista toimitustapaa.

Määrittely tehdään tuotekortilla, välilehdellä Varasto. Valitse tuote ja paina *Muokkaa*.

Kohdassa *Reitit* laita rasti kohtaan *suoratoimitus*.

Suoratoimitettavaksi merkitty tuote menee myyntitilauksella oletusarvoisesti suoratoimitukseen ja luo tuotteesta ostoehdotuksen, eli ostopuolen tarjouspyynnön. Huomioi, että tuotteelle pitää olla määriteltynä toimittaja, jotta järjestelmä tietää, mille toimittajalle tarjouspyyntö täytyy kohdistaa. (Katso ohje: Hankintapyyntö [1] Ostot -osiossa)

Kun teet myyntitilauksen, jolla on suoratoimitettava tuote, luo järjestelmä tästä automaattisesti siis tarjoupyynnön ostopuolelle. Myyntitilaukselle ei ilmesty toimitusdokumenttia, jos sillä on vain suoratoimitettava tuote. Muut tuotteet voidaan toimittaa varastolta normaalisti.

Tarjouspyynnön toimitusosoitteena on myyntitilaukselle asiakkaaksi merkitty yritys. Kun vahvistat tarjouspyynnön, syntyy siitä varastodokumentti. Huomioi, että vastaanottajana on "*partner* *location*", eli vastaanottavan asiakkaan varasto, ei oma varasto.  Tavara on menossa toimittajalta asiakkaalle. Tämä dokumentti näkyy nyt myös myyntitilauksella.

Kun toimittaja on lähettänyt tuotteen asiakkaalle, käy ostotilauksella tekemässä toimitus painamalla nappia "*tuotteen* *vastaanotto*". Vahvista vastaanotto. (Tuotetta ei oikeasti vastaanoteta omaan varastoon, vaan kuitataan lähetetyksi asiakkaalle.)

Jos ostotilauksen yhteydessä tulee muutoksia (esim. hinta tai kpl-määrä) *ENNEN* kuin ostotilaus on vahvistettu, ne päivitetään ostotilaukselle. Käy tekemässä samat muutokset myös myyntitilaukselle.

Jos toimitukseen tulee muutoksia *SEN* *JÄLKEEN*, kun ostotilaus on vahvistettu, ostotilaus pitää palautta a edelliseen tilaan painamalla nappia "*Peru*" ja sen jälkeen "*Muuta luonnokseksi*". (Tällöin järjestelmä peruu toimitustilauksen ja tekee uuden toimitustilauksen muokatuilla tiedoilla, esim. kpl-määrä).

Jos myyntitilaus halutaan peruuttaa, paina nappia "*Peru*", jolloin ostoehdotukselta poistuu kyseinen rivi ja jäljelle jää tyhjä ostoehdotus-header.

[1] https://futural.fi/slides/slide/hankintapyynnot-ja-niiden-automatisointi-47

Katselukerrat

 • 52 Total Views
 • 52 Website Views
 • 0 Embedded Views

Toiminnot

 • 0 Social Shares
 • 0 Likes
 • 0 Dislikes
 • 0 Comments

Share count

 • 0 Facebook
 • 0 Twitter
 • 0 LinkedIn
 • 0 Google+