Teemasisältö

Suoratoimitus tarkoittaa sitä, että tuote lähetetään suoraan toimittajalta asiakkaalle, eikä se fyysisesti kulje yrityksen varaston kautta.

Tuotteen määritteleminen AINA suoratoimitettavaksi

Suoratoimitus voidaan laittaa oletusarvoiseksi tuotetietoihin, jolloin tuote menee AINA suoratoimitettavaksi, ellei myyntirivillä valita toista toimitustapaa.

Määrittely tehdään tuotekortilla, välilehdellä Varasto. Valitse tuote ja paina Muokkaa.

Kohdassa Reitit laita rasti kohtaan suoratoimitus.

Suoratoimitettavaksi merkitty tuote menee myyntitilauksella oletusarvoisesti suoratoimitukseen ja luo tuotteesta ostoehdotuksen, eli ostopuolen tarjouspyynnön. Huomioi, että tuotteelle pitää olla määriteltynä toimittaja, jotta järjestelmä tietää, mille toimittajalle tarjouspyyntö täytyy kohdistaa. (Katso ohje: Hankintapyyntö Ostot -osiossa)

Suoratoimituksen valinta myyntitilauksella

Järjestelmäasetukset voidaan tehdä myös siten, että reitityksen valinta sallitaan myyntitilauksella. Tällöin myyntitilausrivillä on kenttä "reitti", johon voidaan valita "Suoratoimitus".


Kun vahvistat myyntitilauksen, jolla on suoratoimitettava tuote (tai olet valinnut rivin suoratoimitettavaksi), järjestelmä luo tästä automaattisesti hankintakehotteen eli tarjouspyynnön ostopuolelle. (Huomioi, että tuotteelle pitää olla määriteltynä toimittaja, jotta järjestelmä tietää, mille toimittajalle tarjouspyyntö täytyy kohdistaa.) 


Jos järjestelmässä on jo olemassa avoin suoratoimitus-tarjouspyyntö kyseiseltä toimittajalta tähän toimitusosoitteeseen, järjestelmä lisää tämän tilauksen kyseiseltä toimittajalta suoratoimitettavat tuotteet. 

Suoratoimitettavaa tuotetta ei tule toimitustilaukselle (rekkakuvakkeen taakse). Myyntitilaukselle ei ilmesty ollenkaan toimitusdokumenttia, jos sillä on vain suoratoimitettavia tuotteita. Muut tuotteet voidaan toimittaa varastolta normaalisti.

Hankintakehotteen/tarjouspyynnön käsittely

Tarjouspyynnön toimitusosoitteena on myyntitilaukselle asiakkaaksi merkitty yritys. Kun vahvistat tarjouspyynnön, siitä syntyy varastodokumentti. Huomioi, että vastaanottajana on "partner location/customers", eli vastaanottavan asiakkaan varasto, ei oma varasto.  Tavara on menossa toimittajalta asiakkaalle. Tämä dokumentti näkyy nyt myös myyntitilauksella (rekkakuvakkeen takana).


Suoratoimituksen kuittaaminen toimitetuksi

Kun toimittaja on lähettänyt tuotteen asiakkaalle, käy ostotilauksella tekemässä toimitus painamalla nappia "tuotteen vastaanotto". Vahvista vastaanotto. (Tuotetta ei oikeasti vastaanoteta omaan varastoon, vaan kuitataan lähetetyksi asiakkaalle.) 

Jos ostotilauksen yhteydessä tulee muutoksia (esim. hinta tai kpl-määrä) ENNEN kuin ostotilaus on vahvistettu, ne päivitetään ostotilaukselle. Käy tekemässä samat muutokset myös myyntitilaukselle.

Jos toimitukseen tulee muutoksia SEN JÄLKEEN, kun ostotilaus on vahvistettu, ostotilaus pitää palauttaa edelliseen tilaan painamalla nappia "Peru" ja sen jälkeen "Muuta luonnokseksi". (Tällöin järjestelmä peruu toimitustilauksen ja tekee uuden toimitustilauksen muokatuilla tiedoilla, esim. kpl-määrä).

Jos myyntitilaus halutaan peruuttaa, paina nappia "Peru", jolloin ostoehdotukselta poistuu kyseinen rivi ja jäljelle jää tyhjä ostoehdotus-header.

Katselukerrat
461 Katselukertoja yhteensä
108 Jäsenten katselukerrat
1043 Julkiset katselukerrat
Jaa sosiaalisessa mediassa
Jaa linkki
Jaa sähköpostitse

Ole hyvä kirjaudu jakaaksesi tämän webpage sähkopostilla.